Delft in Cijfers is de openbare databank van de gemeente Delft. Hier vindt u cijfers over de stad Delft en de Delftse wijken en buurten. Aan deze cijfers kunt u zien hoe het met Delft gaat. U kunt meteen aan de slag door op de startpagina een thema aan te klikken, waar u kan navigeren door de informatie in de dashboards. U kunt ook eerst de handleiding bekijken.
Op Delft in Cijfers staan statistieken uit registraties en enquêtes. De informatie komt bijvoorbeeld uit gemeentelijke registraties zoals de Basisregistratie Personen (BRP) en Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG). Andere belangrijke gemeentelijke informatiebronnen zijn de Omnibusenquête en het Delft Internet Panel (DIP). In deze vragenlijsten wordt aan inwoners van Delft gevraagd naar hun beleving. Ook wordt er informatie van andere organisaties gebruikt, zoals bijvoorbeeld het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) of de GGD.
Via Open Data Portaal komt u op een site van de Gemeente Delft met geografische informatie (kaarten). Het Open Data Portaal bestaat uit verschillende datasets, zoals over Delftse bomen, plekken waar u groen kunt vinden, monumenten en strooiroutes. De gemeente werkt de datasets regelmatig bij en publiceert steeds meer datasets. Via het Open Data Portaal kunt u de data in verschillende vormen bekijken en downloaden en zo voor verschillende doelen gebruiken.
Via Onderzoeksrapporten vindt u de resultaten van de Omnibusenquête, van de peilingen via het Delft Internet Panel (DIP) en ‘De Staat van Delft’. De Omnibusenquête is een tweejaarlijkse uitgebreide vragenlijst die onder een grote steekproef wordt uitgezet. Ruim 5.000 inwoners laten zien wat er leeft onder Delftenaren. Van de antwoorden wordt een aantal beknopte rapportages gemaakt. Deze informatie dient ook als bron voor de Dashboards en Monitoren. Meer dan 2.500 DIP panelleden worden regelmatig via de mail uitgenodigd mee te doen aan de onderzoeken zodat zij hun mening kunnen geven over diverse onderwerpen. De resultaten worden hier gepresenteerd. Wilt u ook uw mening wil geven over zaken die in Delft spelen? U kunt zich hier aanmelden voor bij het panel. In ‘De Staat van Delft’ worden de indicatoren van het coalitieakkoord weergegeven in trends en analyses.
Het hangt af van de bron hoe actueel de informatie is. De informatie uit gemeentelijke registraties wordt elk jaar ververst. We doen er alles aan om Delft in Cijfers actueel, volledig en juist te houden. Komt u iets tegen wat niet goed of verouderd is? Dan horen wij dat graag via cijfers@delft.nl.
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is er voor de bescherming van de privacy van alle inwoners van Nederland. Gemeente Delft houdt zich bij het verzamelen van gegevens aan wat deze wet voorschrijft. Soms zijn er te kleine aantallen op buurt- of wijkniveau. Om te voorkomen dat u erachter kan komen bij welke persoon bepaalde gegevens horen, laten we dit niet altijd zien.
We streven ernaar om deze website voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. Voor de dashboards en onderliggende databank worden producten van commerciële leveranciers gebruikt. Wilt u daar meer over weten, dan verwijzen we u naar de toegankelijkheidsverklaring van de betreffende producten: Swing Mosaic en Swing Viewer. Bij het maken van de websites is rekening gehouden met toegankelijkheid voor gebruikers. Loopt u toch tegen problemen aan, dan horen we dat graag via cijfers@delft.nl. De bedoeling is dat iedereen de Delftse cijfers kan bekijken en gebruiken.
Nog vragen? Neem dan contact met ons op via cijfers@delft.nl.